PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za učesnike/ce iz Banja Luke za neke od besplatnih obuka i radionica:

  • KO SAM JA

Cilj radionica je upoznavanjem sa ličnim identitetom, čemu je važno poznavati sebe da bi poznavali druge. Osvještavanje predrasuda koje svi mi imamo. Učesnici će steći osnove asertivne komunikacije, steći samopoštovanje i ljubav prema sebi i drugima. Pored toga, upoznaće se sa načinima na koje mogu na nenasilan način riješiti sukob i kroz asertivnu komunikaciju se upoznati poštovanja sebe ali i drugih.

  • Komunikacija mladih i sa mladima

Cilj aktivnosti je ukazati na neke nove aspekte komunikacije, kroz dosada, ne tako česte kanale komuniciranja. Takođe cilj je i podignuti svijest o društvenoj odgovornosti, jer ne komuniciramo samo riječima i govorom tijela, nego i svojim djelima, izborima i odnosu kako prema drugima, tako i prema sebi samima.

  • Osnove WordPress-a i SEO optimizacije

Cilj projekta jeste osnaživanje mladih ljudi kroz edukaciju o osnovama WordPress-a i SEO optimizacije kako bi stekli znanje na osnovu kojega će moći sami kreirati veb sajt i pisati tekstove u skladu sa SEO optimizacijom.

  • Osnove novinarstva i medijske pismenosti

Cilj radionice je upoznati učesnike sa osnovama novinarstva, naučiti ih pisati vijest i izvještaj, da bi poslije mogli samostalno pisati vijesti za štampane ili onlajn medije. Takođe radionice će se osvrnuti na intervju, vrste intervjua, kao i učenje polaznika o medijskoj pismenosti i prepoznavanju fake news u današnjim medijima.

O radionicama

Radionice su pojedinačne i odvijaće se u različitim terminima sa različitim učesnicima. Na linku za prijave birate radionice za koju želite da se prijavite. Radionice realizuju volonteri PRONI Omladinskog kluba Banja Luka. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja vezano za detalje neke radionice možete ih poslati na: dejan-radjen@live.com ili na br. 066883663.

Prijave traju do 16.08.2020. i možete se prijavite na OVOM linku.

Gdje: Radionice će se održavati u prostorijama PRONI Omladinskog kluba Banja Luka (Dom Omladine)