Centar za izgradnju mira CIM organizuje četvrti Mirovni kamp u okviru #StaRBiH projekta za mlade (18-30 godina) iz sljedećih opština/gradova: Velika Kladuša, Banja Luka, Jajce, Doboj, Bijeljina, Olovo, Sarajevo, Stolac, Sokolac i Mostar u periodu od 29. augusta do 6. septembra.

Učesnici će učestvovati u transformativnom sedmodnevnom mirovnom kampu, gdje će ih facilitatori voditi kroz duboku raspravu i teme o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja.

Po završetku Mirovnog kampa slijedi program malih grantova za učesnike koji će povratkom u svoje lokalne zajednice vršiti implementaciju inicijative koju su osmislili tokom učešća.

Ukoliko imate 18-30 godina, dolazite iz pomenutih 10 opština/gradova i otvoreni ste za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava s ciljem izgradnje mira prijavite se i doživite jedno sasvim novo i nezaboravno iskustvo!

Prijavu za Mirovni kamp možete pronaći na sljedećem linku.

Mjesto održavanja Mirovnog kampa: Mirovna farma, Sanski Most.

Troškovi prijevoza, smještaja i hrane su pokriveni od strane organizatora.

Više informacija o Mirovnom kampu možete dobiti upitom na mail: amila.behremovic@unvocim.net

Informacije o misiji, radu i trenutnim aktivnostima i projektima Centra za izgradnju mira možete pronaći na web stranici: www.unvocim.net