Druga po redu ovogodišnja PRONI omladinska konferencija održana je u Mostaru. Ovoga puta, konferenciji su prisustvovali volonteri, aktivisti i uposlenici PRONI omladinskih klubova iz Trebinja, Sarajeva i Mostara.

Ovo je bila još jedna sjajna prilika da se mladi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine okupe s ciljem da se međusobno upoznaju, ali i da čuju više o radu @centaruzajednici.orahovica koja predstavlja primjer dobre prakse i motivirajućeg zalaganja mladih za poboljšanje njihovog položaja u lokalnim zajednicama i šire. Nakon toga, učesnici su zajednički radili na mapiranju i predstavljanju problema u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

PRONI Centar za omladinski razvoj će u narednom periodu, kao i do sada, svoj rad nastojati da usmjeri na doprinos rješavanju tih problema, istovremeno stavljajući potrebe mladih na vrh liste prioriteta.

Projekat YouVolution 2.0: Expanding and Consolidating Youth Platforms and Networks se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI),

koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).