Grupa je bila više nego odlična, ranije poznanstvo je omogućilo lakšu komunikaciju, opušetniju atmosferu i neki vid slobode. Već sam imala iskustvo sa radom PRONI organizacije. Treneri kao i obično uvijek su dobro pripremljeni, nastoje svaki malo i teži zadatak učiniti lakšim. Predstavili su nam u najboljem izdanju svu teoriju koja se našla u modulu I i modulu II. Ni u jednom trenutku nisam se osjećala smoreno. Teme su bile dobre, neke poznate neke ne ali sve jako korisne. Razgovori o neformalnom obrazovanju, diskriminaciji , govoru mržnje, toleranciji, o različitosti su jako korisni i potrebni u našem životu. To je nešto što susrećemo sad i susretat ćemo tokom cijelog života.

Prvi put sam razmislila o sebi, o tome ko sam zapravo JA. Mi kao grupa mnogo dobro funkcionišemo i učestvujemo u radu. Trening mi je omugućio da naučim šta je zapravo socijalna inkulzija i podjele socijalne inkluzije. Omugućio mi je da šire razmišljam o pojmu INDENTITET. S obzirom da smo radili preko zoom aplikacije, naučila sam se koristiti tom aplikacijom bez problema. Situacija već kakva jeste, mnogo utiče na psihu čovjeka stoga trening mi je godio da se opustim a ujedno da steknem i osjećaj za obavezu, koji sam polahko počela gubiti još pri samom prestanku rada škole. Bilo je super što smo više mi, učesnici pričali i iznosili svoje mišljenje i primjere, isto tako kako bi mi reagovali u nekoj situaciji. Bilo mi je drago prisustvovati ovom treningu. Smatram da bi bilo lakše da smo se sasatali uživo i komunicirali.

Radujem se idućoj sesiji. Nadam se da će ovakva situacija da prođe i da bez problma nastavimo sa radom. Smatram da ovi treninzi su u svakoj dobi života dobrodošli i da su jako korisni. Ovi treninzi su nova stavka u našem CV. Poslije završenih svih sesija sigurno ću moći reći da smo izašli svi kao pobjednici i da smo bogatiji za novo znanje koje ćemo koristiti u praksi.