Smatram da je naša grupa kao i moge druge grupe već prošla fazu upoznavanja. Ma da je bilo tu par osoba koje ja nisam poznavala, a i neke druge osobe se nisu poznavale iz grupe. Na početku smo bili šutljivi i pomno smo slušali ono što nam trener priča. Ali nakon prvog dana ove naše online obuke većini je bilo lakše i zanimljivije.

Kako su dani odmicali, a sa njima stizali i novi zadaci sve bolje smo se uklopili. Formirali smo veoma produktivnu grupu koja je uvijek spremna za rad. Bilo je veoma zanimljivo to što smo teoriju povezivali sa nekim našim događajima. Te smo tako bolje upoznali jedni druge a istovremeno i uvidjeli neke svoje greške. Naravno svaka grupa tj. pojedinac mora proći kroz upoznavanje i svoje prvo prezentovanje nekih zadataka, što nekada može biti malo teže za početnike ili osobe koje su stidljive. Svaka osoba treba znati zbog čega se tu nalazi kao i to da bi trebala izaći iz toga sa nekim nivoem znanja. U svakoj grupi postoji više vrsta ljudi što se tiče rada. Uvijek ima osoba koje su spremne za rad, koje imaju neke nove ideje, zabavljaju druge i slično. Mislim da smo svi veoma motivisani od strane trenera. I uvijek imamo nešto novo za naučiti. Nudi nam se veoma kvalitetan i različit način učenja. Na nama je samo da znanje koje nam treneri prenose dobro shvatimo i povežemo sa praktičnim dijelom, kako bi smo mi u nekom narednom periodu mogli na nekoga prenijeti dobiveno znanje. Jedna od prednosti je ta što je to sve neformalno obrazovanje što je nama kao učesnicima mnogo zanimljivije i opuštenije, a i odmah smo više zainteresovani za to.

Smatram da su sve teme koje smo obrađivali veoma bitne jer to znanje možemo iskoristiti kada god nam zatreba. Po mom nekom mišljenju mi smo u trećoj fazi. Jer sada smo već „ uigraniji“ tako da lakše shvatamo znanje koje nam se prenosi.